Koeltransport Aalsmeer houdt wagenpark jong met nieuwe Scania’s

Koeltransport Aalsmeer heeft onlangs vijftien nieuwe Scania trucks in gebruik genomen, waarvan vier LNG-trucks. Karel Hermsen, wagenparkbeheerder: “We zijn al jaren tevreden klant bij Scania. Het dieselverbruik is goed, we hebben een fijne relatie met de dealer en de chauffeurs rijden graag in een Scania. Wat wil je als vervoerder nog meer?”

Koeltransport Aalsmeer bestaat dit jaar ruim tien jaar en is gespecialiseerd in geconditioneerd vervoer van bloemen en planten naar Duitsland en Oost-Europa. Het bedrijf werkt vanuit twee vestigingen: Aalsmeer, het centrum van de Nederlandse sierteelt en Bemmel, gunstig gelegen ten opzichte van het Duitse achterland. Een slimme keuze voor een bedrijf met een wagenpark dat in tien jaar tijd is gegroeid naar honderd trekkende eenheden en bijna 150 opleggers.

Om de vloot, dat voor het overgrote deel uit Scania bestaat, jong te houden, worden alle trekkende eenheden na drie tot vier jaar vervangen. Hermsen: “Met deze termijn blijft ons wagenpark modern, wat resulteert in weinig problemen én tevreden chauffeurs. En we rijden altijd met een frisse uitstraling.”

Uniform wagenpark

De nieuwe trucks, behalve de 4 LNG-voertuigen allemaal S450-trekkers met hoog dak, zijn compleet uitgerust en identiek aan de rest van de Scania’s die het bedrijf heeft rijden. Hermsen: “Deze configuratie past perfect bij het werk dat wij doen. We vervoeren veelal geen zware ladingen, gemiddeld tien tot twaalf ton, en het verbruik van de 450pk-motor is erg goed. Brandstofverbruik is voor ons een belangrijke reden om voor een bepaald merk te kiezen, het is tenslotte een grote kostenpost.”

Beproefde concepten

Omdat Koeltransport Aalsmeer duurzaamheid hoog in het vaandel heeft staan, rijden vier van de vijftien nieuwe trucks als ‘pilot’ op LNG. “We kiezen voor beproefde concepten en Scania is één van de koplopers op dit gebied. Dat onze dealer gespecialiseerd is in het onderhouden van LNG-trucks speelde ook mee in de keuze, evenals het Maut-voordeel. Hoe meer kilometers de auto’s in Duitsland maken, hoe meer de balans naar de positieve kant uitslaat.”

Aan het einde van dit jaar en begin 2022 worden nog 32 nieuwe Scania’s aan het wagenpark toegevoegd. Toch is Hermsen er nog niet van overtuigd dat ook die serie LNG-trucks bevat. “De techniek van de auto is goed, daar ligt het niet aan. Maar de tankinfrastructuur en de betrouwbaarheid daarvan is nog onvoldoende, met name in Duitsland. De pilot om deze auto’s op vaste trajecten in te zetten, zal moeten uitwijzen of we nu al gaan uitbreiden met LNG voertuigen. Laten we niet vergeten dat Euro 6 vandaag de dag al ontzettend duurzaam is.”

In het kader van duurzaamheid heeft Koeltransport Aalsmeer sinds 2 jaar ook een aantal LZV’s met een motorwagen-oplegger configuratie rijden. “Hier hebben we destijds voor gekozen vanwege de Duitse wetgeving. Het LZV-concept bevalt goed. Om flexibel te blijven breiden we deze zomer uit met een aantal LZV’s van het type oplegger-wipkar”, aldus Hermsen.

Een dealer kan een merk maken of breken. De garage in Arnhem is een hele fijne partner om mee samen te werken. Ze geven goed advies en het onderhoud is altijd op orde wat rust geeft. En dat eventuele storingen onderweg via gps kunnen worden uitgelezen, is ook ontzettend fijn.” KAREL HERMSEN

Fijne partner

Dat het transportbedrijf een goede relatie met de dealer heeft, speelde ook mee in de keuze om wederom voor Scania te kiezen. Hermsen: “Een dealer kan een merk maken of breken. De garage in Arnhem is een hele fijne partner om mee samen te werken. Ze geven goed advies en het onderhoud is altijd op orde wat rust geeft. En dat eventuele storingen onderweg via gps kunnen worden uitgelezen, is ook ontzettend fijn.”

Bron: Scania.com

Bekijk ook onze Dienstenpagina